Ο Πλάτων Τσούλος γεννήθηκε το 1966, στην Αθήνα. Ασχολείται με τη φωτογραφία από το 1995.

Tο 2002 εξέδωσε το πρώτο του λεύκωμα, με τίτλο Ρόπτρα. Τρία χρόνια αργότερα, το 2005, κυκλο¬φόρησε τη δεύτερη σειρά φωτογραφιών του, με τίτλο Ο Οδοιπόρος είχε φύλλα στα μαλλιά του και το 2009 εξέδωσε το τρίτο του λεύκωμα, με τίτλο Εργοστάσιο, εστιάζοντας στη βιομηχανική φωτογραφία.

Tα τέσσερα πρώτα λευκώματα κυκλοφόρησαν από τον εκδοτικό οίκο «Ολκός» και τα δύο επόμενα από τις εκδόσεις «ΖΩ²».


Ο Πλάτων Τσούλος έχει οργανώσει τρεις ατομικές εκθέσεις, στην Ελλάδα, τη Σουηδία και στη Ρωσία. Συμμετείχε σε δύο ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, δουλειά του δημο¬σιεύτηκε στον ημερήσιο Tύπο, ενώ φωτογραφίες του χρησιμοποιήθηκαν για τα εξώφυλλα δύο μυθιστορημάτων.

Το 1990 ήταν βοηθός σκηνοθέτη στο ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Μαυρίκιου «Aenigma Est» (1ο βραβείο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης).

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι κάτοχος MSc στον τομέα Marketing και Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Δημοσιογράφος από το 1989 με ειδικότητα στο οικονομικό ρεπορτάζ, εργάζεται από το 1991 στην εφημερίδα Ναυτεμπορική όπου κατέχει τη θέση του διευθυντή σύνταξης. Το 2010 του απονεμήθηκε το Βραβείο Μπότση για την αναλυτική καταγραφή της οικονομικής επικαιρότητας και την αντικειμενική ενημέρωση της Κοινής Γνώμης μέσω της Ναυτεμπορικής.

Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.